Aardbeien Marshmallows

15 gram gelatine

110 gram aardbeien

240 gram suiker

50 gram honing

50 gram water

100 gram eiwit ( ongeveer 3 eieren )

60 gram poedersuiker

60 gram aardappelzetmeel

 keukenthermometer

mixer

Bij het maken van marshmallows werken we met een heel heet suikermengsel, vraag dus altijd aan een volwassene of ze je eventjes willen helpen.

Leg de gelatineblaadjes 5 minuten in een kommetje met koud water ( ze moeten helemaal onder water liggen ) Knijp de gelatine daarna uit en gooi het water weg.

Haal de kroontjes van de aardbeien en pureer ze met de staafmixer of met een vork.

Verwarm in een pan met een dikke bodem het water, de suiker, honing en de aardbeienpuree. Zet de thermometer in het mengsel en kook tot de temperatuur

de 114 graden heeft bereikt.

Klop intussen de eiwitten in de mixer tot ze stijf zijn. Voeg geleidelijk de gelatine en het suikermengsel toe. Mix voorzichtig, want als je te snel of te lang mixt wordt het mengsel weer vloeibaar. Laat het marshmallow-mengsel een beetje afkoelen.

Meng nu het poedersuiker met het aardappelzetmeel en verspreid de helft egaal op een met bakpapier beklede bakplaat. Schep het marshmallow-mengsel hierop en laat het opstijven in de koelkast.

De marshmallows zijn na een een uur of 2 voldoende opgestijfd.

Bestrooi nu ook de bovenkant van de marshmallow met het poedersuiker en aardappelzetmeel mengsel en snijd hem daarna in blokjes.

Ook lekker:

Varieer met het fruit, neem bijvoorbeeld een keer frambozen, mango, passievrucht of bramen.

Smelt chocolade au bain marie en dip de marshmallows hierin, even laten afkoelen tot de chocolade hard is.